سیترات سدیم عمدتاً به عنوان یک افزودنی غذایی ، طعمدهنده یا نگهدارنده غذایی مورد استفاده قرار میگیرد.
سیترات سدیم به عنوان یک ماده سازنده در Bratwurst متداول است. همچنین در مخلوط نوشیدنی های تجاری نیز مورد استفاده قرار میگیرد و باعث ایجاد طعم ترش میشود.
بافر:
سیترات به عنوان باز مزدوج یک اسید ضعیف میتواند یک بافر یا تنظیمکننده اسیدیته باشد. و در برابر تغییرات pH مقاومت داشته باشد.
از سیترات سدیم برای کنترل اسیدیته در بعضی از مواد مانند دسرهای ژلاتینی استفاده میشود.
سیترات سدیم را به طور عمده به محصولات فرآوری شده مانند پنیر و ماست، اضافه میشود.
کاربردهای پزشکی:
در سال 1914، پزشک بلژیکی آلبرت هاستین و پزشک و محقق آرژانتینی لوئیس آگوت با موفقیت از سدیم سیترات به عنوان ضد انعقاد خون در انتقال خون استفاده کردند.
این ماده امروزه همچنان در لولههای جمعآوری خون، برای جلوگیری از انعقاد آن استفاده میشود. یون سیترات با تشکیل سیترات کلسیم، یونهای کلسیم را در خون جذب میکند و مکانیسم لختهشدن خون را مختل میکند.
سیترات سدیم میتواند به عنوان یک ملین اسمزی مورد استفاده قرار گیرد.
سیترات سدیم یکی از مؤلفههای اصلی محلول هیدراتاسیون دهانی WHO است. این ماده به عنوان یک آنتیاسید به خصوص قبل از بیهوشی در عملهای سزارین مورد استفاده قرار میگیرد تا خطرات مرتبط با آسپیراسیون محتویات معده را کاهش دهد.
آگهی های مواد شیمیایی و معدنی صنعت در شهر اصفهانآگهی های صنعت مواد شیمیایی و معدنی در شهر اصفهانچاپ عکس روی شیشه در اصفهان
چاپ روی شیشه در اصفهان
چاپ روی لیوان شیشه ای اصفهان